Wie zijn wij

Even voorstellen. Wij zijn Rob van Oeveren en Sanja Maas. Samen beheren wij le Moulin Gras, chambres d’hôtes (B&B) en Centre du Silence, een kleinschalig centrum voor verstilling en bezinning. En daarmee wordt onze droom werkelijkheid!

De droom van een ‘huis ergens buiten’ waar Rob naar hartenlust kan tuinieren en klussen en waar Sanja retraites aanbiedt voor bezinning, yoga en meditatie. In le Moulin Gras kunnen we deze plannen realiseren.

Rob gooit het roer om en verruilt zijn stressvolle baan in de financiële wereld voor werk met de handen. Hij houdt zich bezig met de verbouwing van het centrum, het gastenverblijf en het inrichten van het terrein. We willen graag een moestuin, een kruidentuin, een bloementuin, een…  Alles zo natuurlijk mogelijk.

Met Centre du Silence geven we vorm aan een plek waar een ieder helemaal tot zichzelf kan komen in een omgeving die inspireert. Het hele jaar door, elk seizoen heeft zo z’n eigen charme. En we hopen dat ook jij dit zo zal ervaren. 

Sanja heeft jaren geleden het roer omgegooid. In 2004 zegde zij haar baan als HR adviseur op en sinds 2005 geeft zij yogales en begeleidt zij mensen bij hun essentiële vragen. In Nederland heeft zij in haar eigen yogastudio dertien jaar yogales en meditatie gegeven en ontwikkelde een eigen wijze van lesgeven. Daarnaast heeft zij yogales gegeven in een inloophuis voor mensen met kanker. Voor Samsara heeft zij de bijscholing Hoogsensitiviteit en Yoga ontwikkeld.

Sanja is naast yogadocent ook life coach. Sinds de jaren 1980 beoefent zij yoga en meditatie. Zij volgde de vier-jarige opleiding bij Samsara Yoga Docentenopleiding in de traditie van non-dualiteit, jnana yoga en hatha yoga. Deze opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland en de Europese Yoga Unie. Daarvoor volgde zij een (post HBO) opleiding coaching en counseling bij het Europees Instituut. 

Sanja: “Ik denk en handel graag vanuit een groter geheel en leg me liever niet vast op één filosofie of techniek. Zo laat ik me ook inspireren door de natuur, de seizoenen en de energieleer. De natuur, meditatie, yoga en de klassieke Indische filosofie ervaar ik als waardevolle instrumenten voor het ontwikkelen van bewust zijn. Daarnaast laat ik me ook graag inspireren door de 5-elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunst, de Chinese filosofen, het esoterische christendom en de antroposofie.

Alle verandering begint met bewustwording

Bewust worden en het ontwikkelen van bewust zijn beschouw ik als een essentieel of zo je wilt een existentieel onderdeel van het leven. Wanneer een onderdeel van het mens-zijn niet aan bod komt, gaat dat vroeg of laat knagen. Je kunt het negeren of compensatie zoeken in de dingen buiten je, daarmee verdwijnt het dieper onderliggende en knagende gevoel niet. Het vraagt aandacht en zoekt een antwoord op essentiële vragen. Door je bewust te worden van jezelf ont-wikkel je het bewustzijn naar bewust zijn. Je komt bij de essentie van het leven. Bij de essentie van zijn.”

Hier op het platteland in Frankrijk komt alles samen. Onze liefde voor de natuur, het gemoedelijke leven en werk waar we beiden blij van worden. We kijken er naar uit je te mogen begroeten en hopen dat je uitgerust en geïnspireerd verder gaat.