Verstilling & Verdieping

In de stilte komen de mooiste inzichten op

Je hele wezen streeft naar evenwicht. Een fysiek, emotioneel, sociaal, geestelijk en spiritueel evenwicht. Je kunt niet altijd hollen, rennen, vliegen, vallen en weer doorgaan. Je zult regelmatig pas op de plaats moeten maken. Je hebt tijd nodig om te dagdromen, om zaken te overdenken, om te reflecteren. Zodat je de balans kunt opmaken en kunt nagaan of je nog op het goede spoor zit. 

 

Lichaam en geest komen dichter bij elkaar

Lichaam en de geest vormen samen één geheel. Zij staan met elkaar, en met hun omgeving, in verbinding. Aan alles wat wordt waargenomen en aan elke gebeurtenis wordt een betekenis gegeven. De waarde die we hieraan toekennen bepaalt hoe we ons voelen. Over het algemeen zijn we ons niet bewust van de werking van dit proces. Het is daarom heel gemakkelijk om in een vicieuze cirkel van een gedachte of een emotie verstrikt te raken. Dat patroon kan met reflectie doorbroken worden. Lichaam en geest komen dan dichter bij elkaar, zij kunnen loskomen van oude betekenissen en aan gebeurtenissen een andere waarde toekennen. 

 

De wereld die we hebben geschapen is een product van ons denken

In deze retraite heb je volop gelegenheid voor reflectie. Hierbij word je bijgestaan door een life coach en de magnifieke natuur. De natuur doet iets met je. De natuur heeft een rustgevende en helende werking op de mens. Het is niet voor niets dat artsen in Schotland de natuur als medicijn mogen voorschrijven.