Vakantiehuisje in Frankrijk

Een ontspannen vakantie…? Waar kan dat fijner dan midden in de natuur.

centre du silence | natuurhuisje

Weinig toerisme, veel natuur

Een bestemming met natuur, rust en ruimte. Waar je ongehinderd kunt wandelen en fietsen over landweggetjes en zandpaden. Hoe fijn is dat? Kies uit één van de vele routes. Of stippel zelf een wandeling of fietstocht uit. Zie jij jezelf hier al wandelen?

Trek er op uit en geniet van een heuvelachtig landschap met afwisselend bos, bosschages, meren, rivieren, meanderende beekjes en zo hier en daar een dorp waar het lijkt alsof tijd er niet toe doet.

Ervaar het authentieke Franse plattelandsgevoel waar het leven nog eenvoudig en gemoedelijk is.

Het vakantiehuisje

Het vakantiehuisje ademt een authentieke sfeer en is van alle gemakken voorzien. Het maakt deel uit van een boerderij met een watermolen, le Moulin Gras. De watermolen is tussen 1793-1809 gebouwd en tot ver in de jaren 1970 werd er graan gemalen. Met respect voor de natuur en de originele bouwstijl, is de voormalige stal omgetoverd in een sfeervol vakantiehuisje dat ruimte biedt aan twee of drie personen. 

Het staat aan de rand van de weide en is omringd door veel bomen en groen.

Een betoverende locatie

In een vallei, langs een kabbelend beekje dat vroeger de watermolen heeft aangedreven vind je een oase van rust. 

Op deze plek is de kalme natuur goed voelbaar. Daarom noemen wij het Centre du Silence. Stilte is niet de afwezigheid van geluid. Je hebt hier altijd het geluid van het stromende beekje, het vrolijke getjilp van de vogels en krekels, de ruisende bomen en ’s nachts de roep van de bosuil. Het is de vredige natuur die stil maakt.

Dat maakt deze plek tot de ideale omgeving voor een retraite of wanneer je behoefte hebt aan rust en ruimte.

Bovendien is het mogelijk om tijdens je verblijf een natuurcoaching sessie of een bosbad te boeken.

Biodiversiteit

De liefhebber van natuur kan z’n hart ophalen. De flora en fauna is fantastisch en kent een enorme verscheidenheid aan bomen, planten, bloemen, (roof)vogels, vlinders en andere insecten. Voor het beleven van mooie natuurmomenten zit je hier goed. Vogelspotter, vergeet vooral niet de verrekijker mee te nemen.

Landelijk leven

Charolaise en Limousin runderen leven het hele jaar buiten op kleine weilanden die omheind zijn door hagen en bomen. Deze worden afgewisseld met akkervelden waarop goudgeel graan, zonnebloemen, koolzaad en andere gewassen staan. Meer weten over de omgeving?

Tarief

Logies op basis van twee personen: EUR 82,00 per nacht

Minimaal twee nachten

Extra bed: EUR 25,00 per nacht

______________________________________

Reserveren

De boekingen lopen via Natuurhuisje. Met elke boeking wordt er bijgedragen aan natuurprojecten. Snel en veilig boeken. Zonder boekingskosten!

Indeling

Het huisje ademt een warme sfeer. De stenen vloer en muren zijn op traditionele wijze gevoegd. De inrichting is eigenzinnig en intiem.

Op de begane grond is een zit/eetgedeelte. De open keuken is voorzien van een kooktoestel, koelkast en vaatwasser.

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met twee comfortabele eenpersoonsbedden, een douche en apart toilet.

Buiten heb je de beschikking over een terras met een fantastisch uitzicht.