Bosbaden, natuurlijk doen!

De natuur doet iets met je

Een van de mooiste dingen in het leven is de natuur. Haar krachtige energie, de serene rust. Daar kan je spanning loslaten, weer opladen, mijmeren, inspiratie opdoen en kunnen mooie inzichten zich ontvouwen. In de natuur kom je dichter bij jezelf. Daar word je niet afgeleid door dagelijkse beslommeringen. Elk seizoen heeft z’n eigen charme, z’n eigen energie, z’n eigen kracht. 

 

De natuur als medicijn

Artsen in Schotland, op de Shetland eilanden, mogen de natuur als medicijn voorschrijven. Om zo een hoge bloeddruk, hartziektes, stress en angst te verminderen en geluk te verhogen. Patiënten worden in contact gebracht met de natuur, met haar kracht, met het natuurlijke ritme. Voorlopig is dat alleen nog in Schotland mogelijk. Dichter bij huis kan je ook de weldaad van de natuur ervaren. Met bosbaden! Dit Japanse concept, Shinrin Yoku, is gebaseerd op in het moment zijn. Door aandachtig te zijn en te focussen op hetgeen je waarneemt en ervaart tijdens de boswandeling. Je gebruikt heel bewust je zintuigen. De natuur doet iets met je.  Met deze link krijg je meer informatie over wandelen in aandacht.

 

In contact zijn met je natuurlijk karakter

Sinds de mens zich heeft gevestigd in nederzettingen die zijn uitgegroeid tot steden waar nauwelijks meer ruimte is voor de natuur, is langzaam aan het contact met de natuur verloren gegaan. En daarmee met ons eigen natuurlijk karakter. Wij zijn allen onderdeel van de natuur. Desondanks staan we steeds verder weg van onze natuurlijke verbinding en van onszelf. Met bosbaden kom je weer in contact met jezelf, met je natuurlijke karakter. Met deze link krijg je meer informatie over de werking van de natuur.