Accommodatie

Locatie

Centre du Silence is gevestigd op een idyllische plek in het hart van Frankrijk op de grens van Indre en Creuse. Deze streek heeft een prachtige natuur waarin glooiende heuvels worden afgewisseld met weidse vergezichten, velden met zonnebloemen, bossen, meertjes, kronkelende beekjes en groen, heel veel groen. Hier vind je nog rust en ruimte. De natuur nodigt uit tot verstilling.

Deze mooie omgeving is ook door George Sand in vele van haar boeken beschreven. “J’ai toujours aimé ce pays, cette nature, ce silence…” George Sand (1804-1876) is een bekend schrijfster, zij verdiende hiermee een inkomen waarmee ze in haar levensonderhoud kon voorzien wat voor een vrouw in die tijd heel bijzonder was. Zij was bovenal een moedige en krachtige vrouw. Zij had een intense relatie met Chopin die op haar landgoed in Nohant (Indre) menig muziekstuk heeft gecomponeerd. 

 

Accommodatie

Het gastenverblijf is onderdeel van een ensemble dat bestaat uit een huis met verschillende bijgebouwen waaronder een watermolen, le Moulin Gras, die tussen 1793-1807 is gebouwd. Er is jarenlang graan gemalen. Wanneer de gehele verbouwing gereed is, zal het gastenverblijf een warme sfeer ademen. De kamers zijn ruim en beschikken elk over een eigen douche/wc. Het gastenverblijf en de bijgebouwen zijn tegen een heuvel gebouwd. Het terrein is glooiend en het heeft veel verschillen in hoogte.

Chambres d’hôtes 

Naast de retraites kun je ook op basis van chambres d’hôtes (B&B) bij ons verblijven. De natuurliefhebber kan hier z’n hart ophalen. Je kunt heerlijk wandelen over zandpaden en slingerende landweggetjes, langs kleine gehuchtjes, door bossen, langs beekjes, velden, of wijngaarden. Onderweg geniet je van al het moois dat de natuur te bieden heeft en van de vele soorten vlinders, vogels, eekhoorntjes, reeën en andere dieren. Wij hebben mooie wandelroutes! Ook wanneer je na afloop van de retraite nog even wil genieten van de omgeving, kun je je verblijf verlengen op basis van chambres d’hôtes. De prijzen zijn binnenkort beschikbaar.

 

 

In alle rust aan je project werken?

Hier kun je in alle rust schrijven, componeren, illustreren, fotograferen. Kortom, aan je nieuwe project werken of vorm geven aan je toekomstplan. Het is een fijne plek om inspiratie op te doen, alleen of met de hulp van een coach. Op natuurlijke wijze kom je in een ander, rustiger ritme. Losgekomen van de dagelijkse routine krijg je ruimte voor inspiratie. Nieuwe inzichten en ideeën kunnen zich ontvouwen. Ontdek de sound of silence.

 

Accommodatie en yogastudio huren?

Wil je graag zelf een activiteit in Frankrijk organiseren en zoek je daarvoor een geschikte locatie? Neem dan contact met ons op. Wie weet is onze prachtige locatie ook iets voor jou!