Accommodatie

Locatie

Centre du Silence is gevestigd in het hart van Frankrijk op de grens van Indre en Creuse, in de Berry. Deze streek heeft een prachtige natuur met glooiende heuvels en groen, heel veel groen. Deze mooie omgeving is ook door de bekende Franse schrijfster George Sand (1804-1876) in vele van haar boeken beschreven. “J’ai toujours aimé ce pays, cette nature, ce silence…” Zij hield van de natuur en de Berry.

 

 

Accommodatie

Het gastenverblijf is onderdeel van een ensemble dat bestaat uit een huis en verschillende gebouwen waaronder een watermolen, le Moulin Gras, die tussen 1793-1807 is gebouwd. Er is jarenlang graan gemalen. Wanneer de gehele verbouwing gereed is, is het gastenverblijf een comfortabele accommodatie. Het gehele ensemble is tegen een heuvel gebouwd. Het terrein is glooiend en heeft veel hoogteverschil, tot wel 30 meter.

Chambres d’hôtes 

Naast de retraites kun je ook op basis van chambres d’hôtes (B&B) bij ons verblijven. De natuurliefhebber kan hier z’n hart ophalen. Je kunt heerlijk wandelen over zandpaden en slingerende landweggetjes, langs kleine gehuchtjes, door bossen, langs beekjes, velden, of wijngaarden. Ontdek de mooie omgeving te voet, per fiets of met de auto. Ook wanneer je na afloop van de retraite nog even wilt genieten van de omgeving, kun je je verblijf verlengen op basis van chambres d’hôtes. 

 

 

In alle rust aan je project werken?

Hier kun je in alle rust schrijven, componeren, illustreren, fotograferen. Kortom, aan je nieuwe project werken of vorm geven aan je toekomstplan. Het is een fijne plek om inspiratie op te doen, alleen of met de hulp van een coach. Op natuurlijke wijze kom je in een ander, rustiger ritme. Losgekomen van de dagelijkse routine krijg je ruimte voor inspiratie, nieuwe inzichten en ideeën. Ontdek de sound of silence.

 

Accommodatie en yogastudio huren?

Wil je graag zelf een activiteit in Frankrijk organiseren en zoek je daarvoor een geschikte locatie? Neem dan contact met ons op. Wie weet is onze prachtige locatie ook iets voor jou!