Aanbod

Wegens onvoorziene omstandigheden heeft de verbouwing van ons centrum enorme vertraging opgelopen waardoor de geplande opening in mei 2019 helaas niet kan doorgaan. Onze excuses voor het ongemak.

Wij hopen wel in 2019 van start te kunnen gaan. Met veel plezier heten we je dan van harte welkom voor een verblijf bij Centre du Silence.

 

Wat kunnen wij jou bieden?

Je hebt de keuze of je vijf of acht dagen meedoet met een retraite of arrangement, tenzij anders vermeld staat. In alle evenenementen staat bewust worden en vertragen centraal, naast samen zijn en elkaar ontmoeten. Liever alleen genieten? Dat kan natuurlijk ook. Onze locatie is een uitstekende basis voor de liefhebber van natuur, rust en ruimte.

De boog kan niet constant gespannen zijn. Door te ontspannen maak je ruimte in lichaam en geest. Voor nieuwe inspiratie of mooie inzichten. Spanning die zich in het lichaam heeft vastgezet kan oplossen. Dan stroomt de levensenergie voluit. Je voelt je lichter, vrijer. 

 

Verstilling & Verdieping een 5- of 8-daags retraite

In deze retraite is de natuur een inspiratiebron. Je maakt stiltewandelingen in een omgeving met afwisselend weidse vergezichten, bossen en kronkelende beekjes. Rust en ruimte maken de weg vrij voor verstilling en verdieping. Wat vind jij belangrijk? Waar word jij een gelukkig en tevreden mens van? Til je leven op een hoger plan. Ontdoe je van ballast, laat spanning oplossen en voel je weer een vrij mens door de dingen in een ander perspectief te plaatsen. Dat geeft innerlijke rust. Deze retraite wordt begeleid door een life coach. Met deze link krijg je meer informatie over het doorgronden van het bewustzijn.

 

Bosbaden, natuulijk doen! een 5- of 8-daags arrangement

Sinds de mens zich in nederzettingen heeft gevestigd die zijn uitgegroeid tot steden waar nauwelijks meer ruimte is voor de natuur, is langzaam aan het contact met de natuur verloren gegaan. En daarmee met ons eigen natuurlijk karakter. Wij zijn allen onderdeel van de natuur. In ‘Bosboden, natuurlijk doen!’ kom je weer in contact met je natuurlijk karakter. Dit Japanse concept, Shinrin Yoku, is gebaseerd op in het moment zijn waarbij je heel bewust je zintuigen gebruikt. Bosbaden wordt begeleid door een life coach. Met deze link krijg je meer informatie over het contact met de natuur.

 

Yoga & Meditatie een 5- of 8-daagse retraite

Yoga is méér dan alleen maar rekken en strekken. Vanuit yoga kun je naar jezelf en het hele leven kijken. Door de oefeningen met aandacht uit te voeren, kom je in het moment. Dat brengt de mind tot rust. Mediteren is van oudsher een integraal onderdeel van yoga. Zo ook in onze yoga & meditatie retraite. Je niet laten afleiden door het lawaai in je hoofd en luisteren naar wat je innerlijke stem jou te zeggen heeft. Moving into Stillness. De retraites worden begeleid door een ervaren yoga docent.

 

Lichtjesavond & van oud naar nieuw een 5-daagse retraite

December is van oudsher een tijd om de balans op te maken. Het eind van het jaar, in de donkere dagen voor kerst, is een goede tijd voor reflectie. Op 21 december viert men met de winter zonnewende dat de dagen weer gaan lengen, het licht overwint het van de duisternis. De energie die zich diep in de aarde heeft teruggetrokken, gaat weer omhoog richting het licht. De natuur maakt zich op voor de lente, voor het nieuwe leven. De dagen na kerst zijn een tijd van bezinning, van ruimte maken, van zegeningen tellen en plannen maken voor het nieuwe jaar. Deze eeuwenoude tradities herleven in december met twee speciale retraites.

 

Individueel verblijf op basis van chambres d’hôtes (B&B)

Onze chambres d’hôtes is een uitstekende basis voor de liefhebber van natuur, rust, ruimte en verstilling. Op ons terrein van 1,4 hectare hebben we verschillende plekken waar je kunt mijmeren. Bovendien zijn er vele mooie wandelroutes. Je bent bij ons aan het juiste adres als je me-time nodig hebt. Je kunt hier op adem komen. Je kunt hier in alle rust aan je boek schrijven of aan een project werken. En misschien wil je er een lichte vastenkuur aan koppelen? Informeer gerust naar de mogelijkheden voor een individueel verblijf bij ons.